iPhone 7 Plus incelemesi
İnceleme

iPhone 7 Plus incelemesi

Bu yazımızda yine bir Apple klasiği olan iPhone 7’nin incelemesini sizlerle paylaşıyoruz.

Apple çoğu zaman Plus modellerinde ufak tefek değişiklikler yapıp piyasaya sürüyor fakat bu sefer hiçte öyle durmuyor…

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’un arasındaki farklar nelerdir?

  • Daha fazla batarya kapasitesi

  • Daha büyük ekran

  • Daha fazla RAM kapasitesi

  • Daha iyi ekran çözünürlüğü

iPhone 7 Plus Fiyatı

Ülkemizde 32 GB modeli için 4.000 – 4.500 fiyat aralığındadır.

16 Eylül 2016 tarihinde satışa çıkan iPhone 7 Plus, daha raflarda yerini alamadan kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü ve tükendi.

iPhone 7 Plus Tasarımı

iPhone 7 incelemesiAçıkça söylemek gerekirse telefonun kulaklık girişi olmaması, iPhone 6‘ya oldukça fazla benzemesi gibi olumsuz özellikleri var. Fakat bunların yanı sıra iPhone 7’nin suya karşı sertifika alması ve üstelik diğer modellerine göre su direncinin daha da arttırılması + özelliklerinden sadece bir kaçı. Yani telefonun olumlu özellikleri olumsuz özelliklerine göre daha fazla diyebiliriz.

Ayrıca telefonun minimal tasarımı, alüminyum çerçevesi ve yuvarlak köşeleriyle oldukça şık bir görünüme sahip olduğunu belirtelim.

iPhone 7 Plus Home Tuşu

Telefonda dikkat çeken bir diğer yeni özellik ise home(ev) veya orta düğmenin, fiziksel olarak kaldırılması.

Bizim yeni home tuşunu çok beğendiğimizi söyleyelim. Sebebini soracak olursanız telefona oldukça estetik bir kullanım katmış. Ayrıca orta tuşun basınç kuvvetini 3 farklı seçenekle istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Yani siz sert basan biriyseniz sert, hafifçe dokunan biriyseniz yumuşak ayarlayabilirsiniz.

iPhone 7 Plus Performansı

Apple iPhone 7 Plus’un donanımını biraz daha geliştirerek çekirdek sayısını ve RAM miktarını arttırdı.

En ağır uygulamaları ve oyunları indirerek iPhone 7 Plus ve iPhone 6S Plus arasında performans karşılaştırması yaptık. Sonuç; sizin de tahmin edebileceğiniz gibi iPhone 7 Plus, bir alt modeline göre daha hızlı. Hatta çok daha hızlı. Bunun nedeni iPhone 7 Plus’ta kullanılan işlemcinin iPhone 6S Plus’a göre %40 daha hızlı olması.

Ek olarak performans konusunda değineceğimiz bir diğer özellik, her iPhone’da olduğu gibi stabil bir arayüz ve tabiri caizse yağ gibi kaygan bir telefon; iPhone 7 Plus.

iPhone 7 Plus Kamerası

  • Çift kamera özelliği

  • Düşük ışıkta daha net fotoğraf çekebilme özelliği

  • Ekran sabitleme özelliği

iPhone 7 Plus’un kamerası, şüphesiz iPhone serisi içerisinde en iyi kameraya sahip olan telefon diyebiliriz.

iPhone 7 Plus’un arka kısmına baktığınızda, kamerasının daha çıkıntılı olarak tasarlandığını göreceksiniz. Bu çıkıntılı kamera 12 MP fotoğraflar çekebiliyor. Fakat bu değere çokta kulak asmamakta fayda var çünkü bazen 8 MP kameraya sahip bir telefon, 24 MP kameraya sahip bir telefondan daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca bu kamera 2x optik zoom özelliğine sahip, bu da fotoğraf çekerken yaklaştırdığınızda görüntünün bozulmamasını sağlıyor.

Diğer telefon üreticileri telefonların kameralarına gereksiz birçok mod ve özellik eklerken Apple kullanıcılarına sadece 6 seçenek sunuyor.

iPhone 7 Plus’ta ne değişti?

iPhone 7 Plus’un net olarak diğer modellerinden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Peki iPhone 7 Plus’ta neler değişti?

Daha büyük batarya, çift kamera özelliği, daha fazla RAM kapasitesinin yanı sıra mükemmel performans artışı sunan iPhone 7, kullanıcılarına üst düzey telefon deneyimi sunuyor.

iPhone 7’nin kamerası, diğer modellerine göre çok daha iyi.

İnsanlık hali, telefonunuza yanlışlıkla su dökebilirsiniz. Apple bizi düşünmüş ve iPhone 7’ye ‘su geçirmez’ sertifikası almış.

ve daha birçok şey…

iPhone 7 Plus’u satın almalı mıyım?

Apple, iPhone 7 Plus’u yeni nesil teknolojiyle hazırlanmış bir telefon olarak karşımıza çıkarıyor.

Eğer ‘iPhone 7’yi alsam mı? Almasam mı?‘ diye düşünüyorsanız, hiç şüphesiz bir an önce yeni nesil iPhone 7’yi alıp iyi bir telefon deneyimi yaşamanızı tavsiye ederiz.

Bu yazımızda sizler için iPhone 7’yi incelemektense direkt olarak bir üst modeli olan iPhone 7 Plus’u incelemeyi tercih ettik. Böylelike ‘iPhone 7 mi ? iPhone 7 Plus mu?‘ sorusunu da yanıtlamış olduk.

Bir önceki Lenovo P2 incelemesi yazımızı da okumanızı öneririz.

Article written by admin

Merhaba, ben Batuhan. 22 yaşındayım. 2016 yılında Webgazi.com'u kurdum. O zamandan bu zamana sizlere yararı olabilecek içerikler üretmeye çalışıyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tiktok jeton hilesi - mmorpg oyunlar - kesintisiz tv apk - netblu apk - taraftar tv apk - tiktok jeton hilesi - cs 1.5 indir - gta 5 mobile hile apk - tiktok jeton hilesi tikplus apk - pop şarkılar