Özellik bakımından zengin olması ve her cihazda görüntülenebilir olması sayesinde PDF dökümanları, bilgi ve yazı paylaşımı konusunda epey kullanışlıdır. Lakin düzenleme işlemleri görüntülenme işlemi kadar kolay olamayabiliyor. Normal bir PDF görüntüleyicisi dosya üzerinde basit düzenlemeler, yazıların altını veya üstünü çizme gibi basit yetkiler verebiliyor fakat daha kapsamlı şekilde düzenleme yapmak isterseniz özel bir PDF editörüne ihtiyacınız olacaktır. En iyi ücretsiz PDF editörleri listemizde sıraladığımız uygulamaların bir kısmı bilgisayarınıza indirilirken bir kısmı da web tarayıcınızda çalışıyor. Piyasada bulunan onlarca PDF editörü arasından Adobe Acrobat Pro DC alternatifi olabilecek ücretsiz yazılımları sizler için sıraladık.
Not: Adobe Acrobat’ın deneme sürümünü 1 haftalığına kullanabilirsiniz.
En İyi Ücretsiz PDF Editörleri
1- PDFelement Pro
Ücretsiz şekilde profesyonel kullanım sunan PDFelement Pro ücretsiz PDF düzenleme programları arasında yer alıyor. Profesyonel kullanıcı deneyimi sunan programın; önemli bir kısıtlaması bulunuyor. Bu kısıtlama ile düzenlenen PDF dosyasının her sayfasına, yazılımın logosunu ekliyor. Her ne kadar logo sayfanın tamamını kaplamasa da, bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Bu kısıtlamaya rağmen dökümanı doğrudan düzenlenebilmesi, link ve fotoğraf eklenebilmesi PDFelement Pro’nun olumlu özellikleri arasında yer alıyor.
2- FormSwift Free PDF Editor
FormSwift Free PDF Editör, online olarak basit bir şekilde PDF dökümanlarını düzenlemeleri yapabileceğiniz online pdf editörüdür. Üstelik FormSwift Free PDF Editor’ü kullanabilmek için hesap açmanıza gerek kalmıyor. PDF dosyanızı düzenlemek için tek yapmanız gereken dosyayı siteye yüklemek ve ardından menüler ile düzenleme işlemlerinizi tamamlamak.
3- Smallpdf Online PDF Editor
PDF dökümanlarınıza hızlıca görsel, şekil, imza ya da yazı ekleyebileceğiniz Smallpdf olukça başarılı bir uygulama ve aynı zamanda en iyi ücretsiz PDF düzenleme programları arasında yer alıyor. Tamamen her özelliği ile ücretsiz olan programın bir takım eksik noktaları da bulunuyor. Örnek vermek gerekirse, var olan yazıları değiştirmenize olanak tanımıyor ve her bir saatte en çok iki PDF dökümanı düzenleyebiliyorsunuz. Eğer bu kısıtlamalar yapacağınız işlemi engellemiyorsa, işinizi fazlasıyla görecektir.
4- PDF-XChange Editor
PDF-XChange Editor, oldukça profesyonel araçlar sunmasına karşın bütün özellikleri ücretsiz şekilde kullanılmıyor. Eğer ücretli olan araçları kullanmak isterseniz, PDF dökümanının her sayfasına PDFelement Pro’da da olduğu gibi logo ekliyor.
5- PDFescape Online PDF Editor
PDFescape bünyesinde pek çok başarılı özellik bulunuyor. Bilgisayara kurmanıza gerek kalmadan Web tarayıcısı üzerinden kullanabileceğiniz bu araç tamamen ücretsiz. Lakin bazı kısıtlamalar mevcut. Örnek vermek gerekirse, PDF dökümanının 10 MB’ı ya da 100 sayfayı geçmemesi gerekiyor. Uygulamayı kullanarak dökümana kendi yazı ve görsellerinizi ekleyebiliyor, sayfa ekleyip çıkarabiliyorsunuz.
6- InkScape
İnternet aleminde fazlasıyla popüler olan görüntü düzenleme uygulaması Inkscape, aynı zamanda PDF düzenleme olanağı da tanıyor. Inkscape sayesinde PDF dökümanlarınızın yazılarını değiştirebilir, grafikleri ile oynama yapabilirsiniz.
7- Sejda PDF Editor
Sejda PDF Editor, PDF dökümanlarınıza logo eklemeden, mevcut yazıları doğrudan düzenlemenize, yeniden yazmanıza izin veren en iyi PDF editörleri arasında yer alıyor. Bilgisayarınıza kurmadan doğrudan web tarayıcınız üzerinden kullanabileceğiniz Sejda PDF editor, pek çok faydalı özelliğe sahip olmasının yanı sıra, kolay kullanıma sahip. Fakat bu editörün de bir takım eksikleri mevcut. Örneğin 50 MB’dan büyük dosyaları yükleyemiyor, saatte en fazla 3 PDF dosyası düzenleyebiliyorsunuz.