Dosyalarınızı İnternet ortamında paylaşmak mı istiyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere İnternet ortamında dosya paylaşma yöntemleri neler? En iyi dosya paylaşım siteleri hangileri? Detaylıca bahsedeceğiz.
Öncelikle belirtmek isterim ki dosya paylaşma servisleri yükleyeceğiniz dosyanın boyutuna göre farklılık gösterir. Örnek verecek olursak; küçük bir dosya yükleyecekseniz, Google’ın sunduğu Gmail servisi 25 MB’a kadar veri yüklemenize olanak sağladığı için yeterli olacaktır.
Eğer İnternet ortamında büyük dosyalar paylaşmak istiyorsanız, bu konu hakkında bizlere imkan sunan birçok marka var. Dosya yükleme servislerinden ücretsiz olan fakat premium üyelik ile yükseltebileceğiniz 6 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.
7-Zip
Büyük dosyaları İnternet ortamında yayınlamak için en basit yöntemlerden biri, 7-Zip gibi dosya sıkıştırma programların yardım almaktır. Eğer çoklu dosya paylaşımı – dosya upload edecekseniz, bunları tek bir klasör altında toplayabilir ve tek bir tuşla bütün dosyaları sıkıştırabilirsiniz.
Bunlara ek olarak 7-zip ile dosyalarınızı güvende tutmak için şifreleme yapabilirsiniz.
Dropbox
Bu servise kayıt olduktan sonra istediğiniz gibi dosyalarınızı İnternet ortamında paylaşabilirsiniz. Dropbox kullanıcılarına 2GB dosya yükleme kapasitesi sunar. Aylık 9.99$ gibi bir fiyata Dropbox dosya yükleme limitinizi 1TB‘a kadar yükseltebilirsiniz. Ek olarak Premium özelliği ile dosyalarınıza şifre koyabilirsiniz.
Google Drive
Gmail servisine 25MB dosya yükleme kapasitenizin olduğunu yazımızın üst kısmında belirtmiştik. Fakat yükleyeceğimiz dosyalar büyük olduğunda Google bize her zamanki gibi bir kolaylık daha sunuyor ve Google Drive’ı kullanmamızı öneriyor.
Google Drive bizlere ücretsiz olarak 15GB depolama alanı sunuyor. En güzel yanı da yüklediğiniz dosyaları silebiliyor veya düzenleyip tekrar yükleyebiliyorsunuz.
FTP
FTP (Dosya Aktarım Protokolü), yazıda yer alan diğer depolama servislerine nazaran daha eskidir ancak dosya paylaşımı için günümüzde en güvenilir yöntemlerden biridir.
Fakat bu dosya yükleme yönteminin bir dezavantajı var. Bunun için sunucu kiralamanız veya kendinize ait bir sunucunun olması gereklidir.
MediaFire
MediaFire depolama servislerinin önde gelen markalarından biridir. Ücretsiz bir üyelik açarak kayıt olabilir ve 10GB depolama alanı ile dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.
Upload edeceğiniz dosyaları kendi bilgisayarınızdan yükleyebilir ve MediaFire üzerinden ziyaretçilerin indirmesini sağlayacak bir bağlantı oluşturabilirsiniz.
MediaFire’a Premium üyelikler aylık 3,75 ABD dolarıdır(yaklaşık 3 £ 5 AU $). Ücretli üyelikle birlikte 1 TB depolama alanına sahip olursunuz.
Mega
İstediğiniz bir dosyayı sürükleyip bırakarak kolayca upload edebilirsiniz.
Mega, ilk olarak MegaUpload‘ın kurucusu Kim Dotcom tarafından kuruldu. Servis kullanıcılara 50GB gibi büyük bir depolama alanı sunuyor. Mega, kullanıcılarının güvenliği açısından en gelişmiş güvenlik önlemlerini kullanmaktadır.
Depolama servisi Android ve iOS gibi platformlarda desteklendiği gibi, Chrome – Firefox gibi tarayıcılarda eklenti olarak indirilebilir.
Ben Yandex disk kullanıyorum. Hiçbir reklam ve ücret yok. 50gb bedava kullanabiliyorsunuz.